Bilgi almak istediğiniz başlığı seçerek devam ediniz.
Hayat tehlikeler ile dolu!
Ailenizin ya da çocuklarınızın güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?
Silah, çelik kapılar, son teknoloji alarm sistemleri?
Bunlardan hiçbirisi iyi bir eğitim almış koruma köpeğinin size verdiklerini veremez.
Uluslararası standartlarda eğitim almış koruma köpeklerimiz ya da kendi köpeğinize koruma eğitimi aldırmak için bizimle irtibata geçiniz.
Bu eğitimden önce köpeğe muhakkak bir karakter testi yapılmalı köpeğin koruma için gerekli olan agresyona sahip olup olmadığına bakılmalıdır.
Yavrunun ilk 6 aylık dönemi çok önemlidir. Bu dönemde yaşayacakları hayatının geri kalan evresinde karakterini ve tavırlarını doğrudan etkileyecektir.
Evlerimizde sevgili dostlarımız ile yaşarken sizleri en çok zorlayan konunun minik bir yavru ile iletişim kurmak, onu anlamaya çalışmak ve aynı zamanda kendinizi ona anlatmaya çalışmak olduğunun bilincindeyiz.
Yavrunun dış dünya ile tanıştırılması, tuvalet eğitimi, sosyalleştirilmesi, evde siz yok iken yalnız kalmaya alışması, ısırma ve kemirme alışkanlıklarının kemikleşmeden düzeltilmesi için sizlere yardımcı olabiliriz.
Eğitmenler olarak ülkemizde uzun yıllardır kalıplaşmış olan “yavru köpeğe eğitim verilmez” ön yargısını yavaş yavaş yıkmaya başladığımız şu günlerde, ileride bu yavruların alacağı uzmanlık gerektirecek diğer eğitimler için bu programın önemini bir kez daha hatırlatmakta fayda var.
Bu program sayesinde;
• Yavrunuzun günlük programının ne olması gerektiğini
• Box eğitimini
• Nasıl bir egzersiz ve beslenme programı uygulamanız gerektiğini
• Köpeklerin düşünme ve davranış şekillerini anlamayı
• Ortaya çıkması muhtemel agresyon, havlama, ısırma vb. problemlerin önüne geçebilmeyi
• Beslenme ve bakım konularındaki detaylı bilgileri ve tuvalet alışkanlığını
• Yavru ile nasıl bir iletişim kurmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
• Üstelik de yavrunuzdan ayrılmak zorunda kalmadan.
🏠Yerinde Eğitim
🏘️Konaklamalı Eğitim
🫱🏼🫲🏽Köpek Sahibi ile Adaptasyon
Köpeklerde gerek yanlış üretim, gerekse köpek sahiplerinin tecrübesizliğinnden kaynaklanan pek çok davranış bozukluğu görülebilir.
Mama agresyonu, insan agresyonu, korku agresyonu, aşırı dominasyon ve sosyalizasyon bozukluğu gibi problemler uzman bir eğitmen nezaretinde köpek sahibi ile çalışılması gereken süreçlerdir.
Eğer sevgili dostumuzun bu dertlerden müzdarip olduğunu düşünüyorsanız, size ve ona özel evinizde gerçekleştireceğimiz eğitim programlarımız için bizi arayabilirsiniz.
🏠Yerinde Eğitim
🫱🏼🫲🏽Köpek Sahibi ile Adaptasyon
Sevgili dostlarımızın gündelik komutları her ortam ve koşulda kayışlı kayışsız olarak uygulamasını, liderliğinizin gerçekten pekişmesini istiyorsanız, yerinde ve konaklamalı olarak verdiğimiz itaat eğitimleri için irtibata geçebilirsiniz.
Dernek ve federasyon bazında; üretim şizni, BH ve disiplin gerektiren diğer sınav türleri için de destek alabilirsiniz.
🏠Yerinde Eğitim
🏘️Konaklamalı Eğitim
🫱🏼🫲🏽Köpek Sahibi ile Adaptasyon
Köpeğime neden itaat eğitimi aldırmalıyım?:
İtaat eğitimi disiplin, terbiye, doğru iletişim ve liderlik bütünlüğüdür. Zamanında doğru şekilde verilen itaat, köpeğin eğitim sistematiği içerisinde taşları doğru oturtmasını ve tüm ileri düzeydeki branş eğitimlerini rahat alabilmesini sağlar. Eksikliği ise ileride yapılacak her çalışmada zorluk yaratacak ve belki de köpeklerde görebildiğimiz davranış bozukluklarına zemin oluşturacaktır.
Bu eğitimi nerede veriyorsunuz, Eğitimler ne kadar sürüyor?:
İtaat çalışmalarını dilerseniz haftanın belli günleri köpeğiniz ile eğitim okulumuza gelerek, dilerseniz okulumuzda pansiyonlu olarak, dilerseniz de evinizde alabilirsiniz. Çalışmalar ortalama 4 hafta sürüyor fakat bu süre köpek ve köpek sahibinin durumuna göre uzayıp kısalabiliyor.
Bu eğitim programı neleri kapsıyor?:
*Temel komutlar (Solda sevk kayışı ile çekmeden yürüme, otur, bekle, gel, dolaş)
*Düzeltme komutları (Hayır, bırak, ayrıl)
*İstenmeyen davranışların düzeltilmesi (kazma, atlama, ısırma, havlama vb.)
Köpeğim hangi yaşta bu eğitimi almalıdır?:
Bu programa yavru, genç ve yetişkin her köpekler katılabilir. Yaş ne kadar erken ise performans o kadar yüksek olacaktır.
Bizi arayın, köpeğinizin yaşı cinsi ve lokasyonunuza göre çalışmaların yeri ve süresi hakkında size ayrıntılı bilgi verelim.
İz takibi eğitimi, köpeklerin doğal koku alma yeteneklerini geliştirerek belirli kokuları izlemesini ve bulmasını öğreten bir disiplindir. Köpekler, güçlü burunları sayesinde dünyayı algılama ve farklı kokuları ayırt etme konusunda insanlardan çok daha üstündür.
Bu yetenekleri, arama ve kurtarma operasyonlarında, emniyet birimlerinde, güvenlik hizmetlerinde, avcılıkta ve diğer birçok alanda etkin bir şekilde kullanılabilir.
Bu eğitim, köpeğinizle güçlü bir bağ oluşturmanıza, onun özgüveninizi artırmanıza ve zihinsel olarak aktif kalmasına da yardımcı olur. Bu eğitimin başarısı sürekli pratiktir. Unutmayın ki her köpek bireyseldir, bu nedenle eğitim sürecini ona göre şekillendirmek önemlidir.
Bu program sayesinde;
• Koku Algılama Becerisi: Köpeğinizin güçlü koku alma duyusu sayesinde, hedef koku veya kişinin izini başka kokulardan ayırt etmeyi öğrenir.
• Konsantrasyon ve Odaklanma: Köpeklerin, iz takibi sırasında dikkatlerini dağıtacak diğer uyaranlara karşı odaklanma ve konsantrasyon yetenekleri geliştirilir.
• İz Sürme Teknikleri: Köpeğinize iz sürme sürecinde kullanılacak temel teknikleri öğreterek, izi başarıyla takip etmeyi sağlar.
• Takım Çalışması: Eğitim sürecinde köpek ve eğitmen arasındaki iletişim güçlendirilir ve takım çalışması önemsenir.
Schutzhund, koruma köpeği anlamına gelen Almanca bir kelimedir. Schutzund, aynı zamanda Alman Çoban Köpeğinin üreme ve davranış uygunluğunu test etmek için geliştirilmiş özel bir sınavdır. Zaman içerisinde, Alman çoban köpekleri ve egitmenlerinin katıldığı uluslararası bir spora dönüşmüştür.
Schutzhund testine tabi tutulmak üzere eğitilen köpekler, genellikle çalışma ortamında kullanılır. (Polis köpeği, iz sürme, kişisel koruma vb.) Bu köpeklerde eğitimin zorluğunu kaldıracak dinçlik ve yetenek aranır.
Eğitiminde sonra köpekler Schutzhund testine tabi tutulur. Shutzhund testi sonucunda verilen lisansta, köpeğin yeteneklerindeki istikrari ve geldiği ırkın değeri ispatlanır.
Schutzhund testi 3 alanda uygulanır. Bunlar sırasıyla “İz Sürme(tracking), İtaat (obedience), ve Koruma (protection) olarak belirlenmiştir. (Sch I, Sch II, Sch III
Testin üç aşaması köpeğin doğal davranışlarını, tepkilerini ve kabiliyetlerini sınamak üzere geliştirilmiştir. Cesaret, dayanıklılık ve çalışma azmi, köpeklerin Schutzhund testini geçmesi için ayrıca insanlara tam uyumlu bir arkadaş ve güvenilir bir aile köpeği olması gereklidir.
Schutzhund testi süresince yapılan eğitim hem köpek hem de eğitmeni için önemli bir spordur. Köpek ve eğitici arasındaki bağları güçlendirir. Schuthung eğitimini alan ve testi geçen köpeklerin insanlara uyumluluğu ve itaatkarlığı ispatlanmıştır.
SCHUTZHUND 1(SchH1)
İZ Sürme (Bölüm A)
Çıkış noktasından itibaren 300 adımlık izde, iki eşya, iki 90 derece köşe iz köpek sahibi tarafından uygulanır ve 20 dakika bekletilmek zorunludur.
Köpek sahibi çıkış noktasına gelmeden önce hakeme köpeğin ismini ve kendi ismini söyleyerek kaydını yapar. Köpek çıkış noktasından izi takibe alır ve 10m’lik kayışta iz sürme başlar. Sahibi 10m’lik mesafeye ulaşıncaya kadar bekler ve sonrasında 10m lik mesafeyi koruyarak köpeğini takip eder ve hiçbir şekilde olumlu veya olumsuz müdahale yapılamaz. Köpek sakin istekli bir şekilde izi takip etmelidir.
Eşyaların bir tanesi birinci veya ikinci doğruların ortalarına koyulabilir ancak bunu daha önce hakeme bildirmek zorunludur. İkinci eşya üçüncü doğrunun sonuna yani izin sonuna koymak zorunludur.
İz şekil olarak L veya U şeklinde olmalıdır. Köpek ilk eşyaya geldiğinde kendiliğinden eşyayı işaret etmek zorundadır. Bunu oturarak, ayakta veya yatarak yapabilir ancak nasıl işaret edeceğini yine hakeme bildirmek zorunludur. Köpek eşyayı işaret edince sahibi köpeğin yanına gelir ve bulunan eşyayı havaya kaldırarak hakeme gösterir. Daha sonra komut üzerine köpek iz takibini sürdürür. İz bitiminde son eşyayı bulunca aynı işlem tekrarlanır ve iz sürme hakeme bulunan eşyalar gösterilerek tamamlanmış olur. Hakem değerlendirmesini yapar ve puanını açıklar.
Puanlama: İz sürme 80 puan iki eşya 20 puan toplam alınabilecek en yüksek puan 100 puandır.
İTAAT (Bölüm B)
Çıkış noktasınadn en az 50 adım ileriye doğru tasmasız yürüyüş ters dönüş 10 adım normal yürüyüş sonrası 10 adım hızlı yürüyüş hemen arkasından kesintisiz 10 yavaş yürüyüş ten sonra normal yürüyüş devam eder 10 adım sonra sağ veya sola dönüş 15 adım sonra tekrar sağa veya sola dönüş 20 adım sonra ters dönüş 10 adım sonra sahibi durur aynı anda köpek komutsuz oturmak durumundadır. 10 adım normal yürüyüş sonrası sol veya sağ dönüş yaptıktan sonra grup içine girer en az birer kez kişilerin etrafından sağ ve sol dönüş göstermelidir (8 çizmelidir) ve bir kez grup içinde oturmalıdır.
Daha sonra çıkış noktasından başlayarak en az 15 adım normal yürüyüş yaptıktan sonra otur komutu vererek köpek otur bekle pozisyonunda beklerken sahibi 30 adım ileriye gider ve köpeğine doğru döner bekler hakem işareti verince tekrar köpeğinin yanına gelir köpeğiyle birlikte 10 adım daha normal yürüyüş yaptıktan sonra köpeğine yat komutunu verir ve durmadan duraksamadan 30 adım ileriye gider ve köpeğine doğru döner bekler hakem işaret verince köpeğini simiyle veya komut ile yanına çağırır, köpek hızlı ve istekli bir şekilde sahibinin önünde durur ve bekler, sahibinin komutu üzerine köpek sahibinin sol tarafına geçer ve oturur.
Bir sonraki aşama aport yani sahibine yerden en az 1000g lık engel üzerinden 650 g lık bir dambel getirmek zorundadır. Sahibi ilk önce 1000g lık dambeli 15-20m ileriye doğru atar köpek sol tarafında oturarak bekler pozisyondadır, komut üzerine hızlı bir şekilde dambeli yerden alır ve sahibine getirir önünde oturur ve ağzındaki dambeli yere bırakmadan sahibinin almasını bekler. Sahibi dambeli aldıktan sonra komut ile tekrar sahibinin sol tarafına geçer ve oturur. Aynı işlem 1m engelde ve 1.80m engelde uygulandıktan sonra köpeğiyle birlikte çıkış noktasına doğru gider bu arada ikinci köpek yat bekle komutundan alınır ve oda çıkış noktasına doğru gelirken, ilk köpek ileri komutu ile birlikte en az 50m ileriye koşarak gitmek zorundadır ve yat komnutu verilince köpek sahibine doğru dönerek yatar. Sahibi köpeğniin yanına gider yat pozisyonundan otur pozisoynuna alır ve itaat bölümünü tamamlamak üzere köpeğini hakemin belirlediği yere yat bekle komutu ile yatırır en az otuz adım uzaklaşır ve ikinci köpek itaat bölümünü tamamlayana kadar köpeği yat komutunda iken sırt köpeğine dönük şekilde beklemek zorundadır. Daha sonra her iki köpek sahibi köpekleriyle birlikte itaat bölümünü tamamladıklarını hakeme bildirirler.